Culturele

campagne concept

voor KMKG

Opdrachtgever: Koninklijk Museum voor Kunst & Geschiedenis ⬝ Verantwoordelijk bij klant: Bruno Verbergt, Sylvie Pareyn, Aurélie Pierart, Anne Goffart, Kenneth Motta ⬝ Bureau: Bonka Circus ⬝ Strategie: Peter Verbiest ⬝ Creatief Directeur: Jesse Vanophalvens ⬝ Client Service Director: Julie Proesmans ⬝ Concept & Creatie: Patrick van Haperen, Raphael Kamp ⬝ Art Director; Patrick van Haperen ⬝ Design: Gilles Valkenborg, Kenneth Mottar ⬝ Accountmanager: Wim Michiels, Kim Devos ⬝ Videoproductie: Sander Dufourmont ⬝ Animatie: VOLSTOK Opdrachtgever: Koninklijk Museum voor Kunst & Geschiedenis ⬝ Verantwoordelijk bij klant: Bruno Verbergt, Sylvie Pareyn, Aurélie Pierart, Anne Goffart, Kenneth Motta ⬝ Bureau: Bonka Circus ⬝ Strategie: Peter Verbiest ⬝ Creatief Directeur: Jesse Vanophalvens ⬝ Client Service Director: Julie Proesmans ⬝ Concept & Creatie: Patrick van Haperen, Raphael Kamp ⬝ Art Director; Patrick van Haperen ⬝ Design: Gilles Valkenborg, Kenneth Mottar ⬝ Accountmanager: Wim Michiels, Kim Devos ⬝ Videoproductie: Sander Dufourmont ⬝ Animatie: VOLSTOK Opdrachtgever: Koninklijk Museum voor Kunst & Geschiedenis ⬝ Verantwoordelijk bij klant: Bruno Verbergt, Sylvie Pareyn, Aurélie Pierart, Anne Goffart, Kenneth Motta ⬝ Bureau: Bonka Circus ⬝ Strategie: Peter Verbiest ⬝ Creatief Directeur: Jesse Vanophalvens ⬝ Client Service Director: Julie Proesmans ⬝ Concept & Creatie: Patrick van Haperen, Raphael Kamp ⬝ Art Director; Patrick van Haperen ⬝ Design: Gilles Valkenborg, Kenneth Mottar ⬝ Accountmanager: Wim Michiels, Kim Devos ⬝ Videoproductie: Sander Dufourmont ⬝ Animatie: VOLSTOK

KONINKLIJK MUSEUM VOOR KUNST & GESCHIEDENIS

Voor de Aboriginal tentoonstelling ‘Before time began’ ontwikkelde we de campagne ‘Beleef de droomtijd’, waar we met een mythische Regenboogslang Brussel even stil lieten staan bij de invulling van ‘tijd’ in het dagelijkse leven.

 

 

IN OPDRACHT VAN BONKA CIRCUS WAS IK BETROKKEN VAN CONCEPT TOT REALISATIE OM DE CAMPAGNE LETTERLIJK TOT LEVEN TE BRENGEN IN HET BRUSSELSE STADS- LANDSCHAP.

OVER DE CAMPAGNE

Voor het eerst kreeg de Australische Aboriginal kunst aandacht in het Museum Kunst & Geschiedenis onder de naam ‘Before Time Began’. Om deze culturele tentoonstelling impactvol aan te kondigen hielp ik mee aan de communicatiecampagne en een bijbehorende PR-actie. We bedachten het concept ‘Beleef de droomtijd’ waarmee we mensen nieuwsgierig maakten en stil lieten staan bij de invulling van ‘tijd’ in het dagelijkse leven.

Voor de aboriginals was de Droomtijd een mythische tijd waarin voorouderlijke Droomwezens, zoals de Tingari, de Zeven Zusters, de Regenboogslang en vele andere, de aarde, planten, dieren, mensen, water, sterren… geschapen hebben. Het woord “dromen” is van toepassing op deze wezens, maar ook op hun reizen en scheppingen. Vergeet echter elk

🌈

westers begrip van tijd om deze Droomtijd te vatten, want het is een tijdloze tijd, een ‘overal’ tijd. De schepping was, is en loopt nog verder.

We pakten de symboliek van de droomtijd en de Regenboogslang om deze tot leven te brengen in onze tijd en in het Brusselse stadslandschap. De communicatiecampagne staat volledig in het teken van de Regenboogslang. De communicatiekanalen bevatten het mythische wezen, gevuld met kunstwerken uit de expo. Door het straatbeeld in Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant is de slang in verschillende vormen terug te vinden die zich een weg baant naar het museum. Hiervoor gebruikte we een modulair design die met een slimme inzet van OOH vlakken het straatbeeld kleurde. Naast fysiek was de slang ook volop aanwezig op social media en TV.

ONLINE COMMERCIAL

BELEEF DE DROOMTIJD

Om het af te toppen namen we tijd letterlijk over met droomtijd, door alle tijdsaanduidingen, in de nabijheid van het museum, zoals de klok in Tour &

Taxis en La Quincaillerie, te vervangen door een regenboogslang. Het mythisch wezen van de Aboriginals dat het landschap vormde in een tijd die niet te duiden valt.

CREATIEVE CULTURELE CAMPAGNE NODIG?

Heb je vragen? Of zoek je een maatschappelijk betrokken creatief die je kan helpen met jouw communicatie uitdaging? Neem gerust eens contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

📞 💬 +31 6 29 06 47 01
✉️ hi@patrickvanhaperen.nl

Ander Werk