Freelance

Creative

Director

Klik voor contact

POSITIEVE IMPACT REALISEREN

Als freelance Creative Director bedenk ik concepten voor duurzame merken en organisaties met een maatschappelijk doel.
Of het nou een thematische campagne is, een activatie, PR-stunt, manifest film of social advertising, het doel is altijd om positieve impact te realiseren. Het liefst ben ik direct vanaf het begin betrokken bij het creatieproces en doorloop ik het gehele traject, van strategie en conceptontwikkeling tot de creative begeleiding van de realisatie.

Neem contact op

IK GELOOF IN DE KRACHT VAN CREATIVITEIT EN ZET DAT GRAAG IN VOOR MAATSCHAPPELIJKE TOPICS ZOALS KLIMAAT (SDGS), GEZONDHEID, SOCIALE INCLUSIVITEIT (DE&I), POLARISATIE EN VEILIGHEID.

KANSEN

KANSEN

In het woord ‘probleem’ zie ik juist een kans. Om met een creatieve en verrassende oplossing te komen, oplossingen die bijdragen aan morgen. Zoals Attenborough zegt: “De planeet redden is vandaag de dag een communicatie uitdaging”. Een uitdaging waar ik graag mee aan de slag ga.

 

Contact

VERBINDEN

VERBINDEN

Ideeën bedenken is niks anders dan verbinden. Touwtjes aan elkaar knopen tot één relevant big idea. Begrijp je het DNA van een merk en de communicatie uitdaging, dan kan je dit verbinden met culturele, menselijke en wetenschappelijke inzichten. Weet je dan ook nog de juiste mensen eraan te verbinden dan komt een idee echt tot leven.

 

Contact

Holy guacamoly! Voor de internationale Anthem Awards, mag ik de meest 🌍 missie-gedreven 🌱 en societal campagnes✊🏿✊🏽✊🏻 jureren dit jaar!De Dopper Tap for Life campagne 💦 gaat over grenzen. Lees het artikel online op Little Black Book 👀 hier. Samen met Raphael Kamp werkte ik met het team van MorgenWereld voor ParkinsonNL. Bekijk het werk hier.Kom je ook naar de Dutch Creativity Festival 2022? Samen met Lucy Stormer, Lisa Hogg, Caro Weisberg en Angelo Bromet neem ik plaats in het Creatives 4 Climate Panel 💬.Ik ben vóór nieuwe energie 💚⚡️en goed werk samen maken met Wefilm voor Vandebron! Check de video below.

CAMPAGNE IDEEËN DIE VERBINDEN

Als Creative Director zet ik mijn creativiteit in om mens en planeet vooruit te helpen. Want met goede ideeën hebben we de kans om dingen in beweging te zetten, mensen te verbinden, gedrag te veranderen en zo de wereld een beetje mooier maken.

Met Nederlandse, Surinaamse en Antilliaanse roots, opgegroeid in een eenoudergezin in de Amsterdamse Kolenkitbuurt heb ik van jongs af aan altijd al het idee gehad dat het anders kan. Beter. Rechtvaardiger.

Maar ja wat doe je dan en hoe? Ik hou ik het dicht bij mijzelf als creatief. Dit werk doe ik al eventjes en met altijd een glas halfvol schuif ik, sinds **kuch** 2006, aan tafel bij merken en bureaus als Red Urban, Achtung! Havas Lemz (Voor de rest heb je dan zoiets als LinkedIn). Door de jaren heen maakte ik al veel purpose gedreven campagnes voor goede doelen, culturele of maatschappelijke projecten en ontdekte ik de positieve invloed die creatie kan hebben. Eenmaal freelance in 2018 besefte ik, dat ik de vrijheid had (lees niet werken voor een bureau) om nog meer verbindend werk te maken.

Om mijn kennis te verbreden volgde ik o.a. bij THNK School of Leadership en Cambridge Institute for Sustainability Leadership opleidingen op het gebied van duurzaamheid, circulariteit, Diversiteit, gelijkheid en inclusie. Een ander framework om naar ideeën te kijken en te beoordelen. Niet perfect, maar het is wel weer one level up om als communicatiespecialist nog bewuster voor bureaus en merken met een gedeelde missie ✊🏽🌍 te werken.

Naast dat ik solo werk op project basis of ad interim, werk ik ook in andere samenstellingen. Ik los graag marcom communicatie uitdagingen op met Raphael Kamp mijn vaste copy-writer als creatieve team. Start menig project op met een strateeg. Voeg me bij en/of begeleid een in-house team. Het kan allemaal, zolang het elkaar versterkt en we samen een stapje verder komen in de wereld.

Opleidingen
Wat
Jaar
Creatives 4 Climate
GREENWASH WATCH PROGRAM
2022
THNK School of Creative Leadership
EXECUTIVE LEADERSHIP PROGRAM THRIVE
2021
University of Cambridge
BUSINESS SUSTAINABILITY MANAGEMENT
2021
Cambridge Judge Business School
CIRCULAR ECONOMY AND SUSTAINABILITY STRATEGIES
2021
Mischief Makers
Creative facilitation program
2019
Behavioural Design Academy
BEHAVIOURAL DESIGNER
2016
Cannes Lions School
LIONS MASTERS OF CREATIVITY
2015
Hyper Island
MASTER
2014
Hallo© Academy for applied creativity
Master
2006

Awards

Jury

IK WERK VOOR SOCIAL ENTERPRISES

Ik werk graag samen met mensen en klanten die goed willen doen. De afgelopen paar jaar heb ik met veel plezier samengewerkt met verschillende reclame-, communicatie- en designbureaus, productie-maatschappijen, maar ook direct in-house bij social enterprises, startups en gevestigde B-corp bedrijven.

 

1% BIJ 1% DUURZAMER ONDERNEMEN

Perfect is niemand. Ik zeker niet in ieder geval. Maar ik probeer het wel steeds beter te doen. Dit door af te vragen wat de marginal gains’ (1% factor wat dat is? >> zijn waar ik zelf invloed op heb en vandaag, morgen of over 6 maanden kan veranderen. Sommige dingen liggen voor de hand. Zo zoef ik regelmatig met een elektrische deelauto van Mywheels naar afspraken als het niet met de fiets kan. Bij het maken van deze website werd ik juist een handje op weg geholpen. “He, laten we er wel voor zorgen dat beelden qua bestandsgrootte klein blijven en dat je bij een groene hostings partij zit.” Dat is check nu! Op elk gebied in je onderneming kan je zelf dat ene stapje maken. Kies je voor een refurbished smartphone of laptop? En kijk je voor overig inventaris naar nieuw of vind je het op Marktplaats of veilingsite? Zo heb ik ook geen héél kantoor voor mijzelf nodig, liever deel ik die m2’s met anderen. Nu heb ik het alleen nog over de tools, maar qua processen kan ook alles beter. Meer online meeten, een concept bedenken wat groener te produceren is en groenere & inclusievere modellen en crew betrekken. Al die 1%tjes opgeteld, maakt hopelijk veel beter.

Jennifer hoffman in de campagne voor Vandebron

BEL ME GERUST

Altijd in voor goede gesprekken en nieuwe connecties. Let’s talk!

 

📞 💬 +31 6 29 06 47 01
✉️ hi@patrickvanhaperen.nl

Freelance Creative Director drinkt een kop koffie in een cafe